lara was online vanuit het warme Gambia ... dus ... nieuw nieuws ...
Hallo
Lara was online en ik heb met haar via facebook gechat.
Ze werkt momenteel in het ziekenhuis op de dienst neontologie. Ze vertelde niet veel over haar dienst maar ik denk dat dit te maken heeft met het kleine kindje dat vandaag gestorven is op haar eerste werkdag op die dienst.
Het visum waar ze steeds over sprak is niet hetzelfde visum waar ik aan dacht. Ze bedoelde daarmee dat de stempels op haar paspoort maar 28 dagen gelden en ze verblijven 59 dagen in Gambia, dus hebben ze 3 stempels nodig voor hun verblijf. Dus 3x betalen.
Ze mailt dat ze al veel foto's getrokken heeft van de uitstappen en het gastgezin en zijn omgeving. Maar ik denk dat we nog een beetje zullen moeten wachten tot we de fotoreportage zullen kunnen zien. Maar zo hebben we weer iets om naar uit te kijken.
Hun dagelijks verbruik bedraagt ongeveer 800 dala's per dag, dit is ongeveer € 20 per dag voor hun beiden. In de ogen van de Gambianen zullen zij waarschijnlijk 'rijkeluiskindjes' zijn want zelfs een dokter of leraar verdienen daar slechts een peulschil. Ze verblijven dan ook in het armste en kleinste landje van Gambia dus ze zullen wel beseffen welk leventje ze in hun thuisland hebben. En dat je met weinig ook tevreden kan zijn.
Veel tijd om uitstapjes te doen zullen ze niet meer hebben daar ze enkele werkdagen in te halen hebben. Wat wel nog op het programma staat is de batikstoffenmarkt en de markt van houtsnijwerk om souvenirtjes te kopen.
Op mijn vraag wat ze al allemaal gezien hadden was het antwoord ik ken al die namen wel niet hé. Deze namen wist ze wel nog : Serekunda (stad met een grote markt) en Bijilo Monkey Forrest (apeneiland)
Ze heeft ook al een deel van haar verzameling gadgets (dank aan de sponsors en ronselaars) uitgedeeld aan de kinderen. Ze heeft nog een maand om gulle schenker te spelen en de overschot zal ze wel aan één of andere persoon of dienst geven die op zijn/haar beurt andere gelukkig kunnen maken.
Vandaag was ze eventjes online maar vanaf nu terug géén internet meer tot volgende week maandag. Skypen lukt niet, fb wel maar traag .
Deze avond staat rust en slapen op het programma om morgen weer een nieuwe werkdag te starten.
Groetjes
Linda (mama van Lara)
ja,Lara zal wel al misérie gezien hebben als dit het armste landje is van Gambia.Des te meer zullen ze beseffen hoe goed het bij ons is.Triestig dat kindje,daar zullen wel meerdere kindjes overlijden dan hier